Το λεξικό της νέας μαμάς!

Το λεξικό της νέας μαμάς!

Δε θα ξεχάσω ποτέ, όταν πριν κάποια χρόνια, είχα πάει να αγοράσω ένα δώρο για το νεογέννητο παιδάκι μίας φίλης, στο κατάστημα με τα μωρουδιακά, οι μισές λέξεις μου ήταν άγνωστες. Όταν μία γυναίκα μπαίνει στη διαδικασία να φέρει στον κόσμο ένα παιδάκι, τότε το λεξιλόγιό της διευρύνεται με λέξεις, που πριν όχι μόνο δεν τις χρησιμοποιούσε αλλά κάποιες από αυτές δεν τις γνώριζε καν.

Λαβέτα

Είναι ένα βαμβακερό απορροφητικό πετσετάκι, με το οποίο η μητέρα, καθαρίζει το προσώπου του μωρού από τα σαλάκια ή τοποθετείται στον ώμο την ώρα που κρατάμε το παιδί μετά το γεύμα του για να ρευτεί, όχι μόνο για να μη λερώσουμε τα ρούχα μας αλλά και για προφύλαξη από τα μικρόβια. Οι νέες μητέρες, χρειάζονται να προμηθευτούν αρκετές από αυτές.

 

Ζιπουνάκι

Το ζιπουνάκι δεν είναι κορμάκι, αφού είναι το εσώρουχο που φοριέται μέσα από τα κορμάκια τα ρουχαλάκια του, καλύπτοντας έτσι την πλάτη και την κοιλιά του μωρού. Τα ζιπουνάκια έχουν κουμπάκια και στο πλάι και βγαίνουν πανεύκολα!

 

Βελουτέ κουβέρτα

Είναι κατάλληλη για τους χειμερινούς μήνες και κυκλοφορεί σε δυο κυρίως μεγέθη, το μεγαλύτερο που προορίζεται για την κούνια του μωρού σας και το μικρότερο μέγεθος, κατάλληλο για τα πορτ μπεμπέ, τις καλαθούνες, το καρότσι και την αγκαλιά σας.

 

Νινίδα

Είναι η πιο συχνή δερματίτιδα της βρεφικής ηλικίας. Είναι ελαφριάς μορφής με ξηροδερμία που μοιάζει με πιτυρίδα ή πιο έντονη με σκληρά κίτρινα ή καφέ λέπια σαν κρούστα.

 

Κεραλοιφή

Ή Αλοιφή για σύγκαμα, ιδανική για την αλλαγή της πάνας.

 

Σφουγγάρι Ασφαλείας

 

Είναι ιδανικό ώστε να εξασφαλίσει το μπάνιο του μωρού με τη μεγαλύτερη δυνατόν ασφάλεια, ανακουφίζοντας τους γονείς, ειδικά τον πρώτο καρό που δεν έχουν εξοικειωθεί ακόμα με το νεογέννητο, αφού τους κάνει να νιώθουν πως η διαδικασία του πλυσίματος δεν είναι και τόσο δύσκολη!

 

Σελτεδάκι

Παραλληλόγραμμο κομμάτι από βαμβακερό ύφασμα το οποίο είναι υπενδεδυμένο από την κάτω πλευρά με αδιάβροχο πλαστικό και το χρησιμοποιούν για να ακουμπούν πάνω του ένα μωρό, όταν το αλλάζουν. Μπορούμε να το βάζουμε πάνω στο στρώμα της κούνιας, στην αλλαξιέρα, στο στρώμα της καλαθούνας, στο καρότσι και σε όποιο μέρος ξαπλώνουμε το μωρό.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...