Η τσάντα του Sport Billy ή αλλιώς η τσάντα μιας μαμάς

Η τσάντα του Sport Billy ή αλλιώς η τσάντα μιας μαμάς

Οι παλαιότεροι σίγουρα θα θυμάστε τον Sport Billy εκείνο τον απίθανο τύπο με το φοβερό βαλιτσάκι που το άνοιγε και έβγαζε από μέσα τα πάντα, από ένα κατσαβίδι μέχρι ένα διαστημόπλοιο. Κάπως έτσι είναι και η τσάντα μιας μαμάς. Τεράστια και έχει μέσα σχεδόν τα πάντα. Κατά διαστήματα αλλάζει λίγο το περιεχόμενο καθώς μεγαλώνει το παιδί αλλά παραμένει πάντα μεγάλη.

Πριν μερικά χρόνια δηλαδή πριν παιδιού η τσάντα μου ήταν μικρή κομψή και κάποιες φορές τόσο μικρή που με το ζόρι χωρούσαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου και το κινητό.

Μετά - μετά την έλευση του παιδιού - η τσάντα άλλαξε. Έγινε μεγάλη και στην αρχή δεν ήταν καν τσάντα αλλά κάτι σαν σάκος που πας εκδρομή. Το μόνο που μας αποζημιώνει σε αυτήν την φάση είναι ότι η τσάντες αυτές είναι πανέμορφες, πολύχρωμες και με πολλές, πολλές θήκες. Κίτρινες πράσινες, κόκκινες, μπλε πουά ,ριγέ, με κλατς, με φερμουάρ ότι θέλετε - ευτυχώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία μάλλον για να μας χρυσώσουν λίγο το χάπι.

 
 

Λοιπόν για αρχή τι περιέχει αυτή η τσάντα: πάνες, μωρομάντηλα, κάποια κρέμα συγκάματος, υπόστρωμα για το άλλαγμα, αλλαξιά ή αλλαξιές, το μπιμπερό για το γάλα και την σκόνη (αν δεν θηλάζετε) ή μπιμπερό για νερό αν είναι λίγο μεγαλύτερο, ίσως ένα κουτάκι με κομματάκια φρούτων, παιχνιδάκια για να απασχολείται το μικρό ή μάλλον για να το απασχολείς, συνήθως το βιβλιάριο υγείας γιατί στην αρχή είσαι σούρτα φέρτα στον παιδίατρο, και βέβαια και κάποια δικά σου πράγματα ένα πορτοφόλι, κλειδιά, κινητό( μέχρι εκεί γιατί παραπάνω πράγματα δεν χρειάζεσαι μανούλα είσαι σε δεύτερη μοίρα πλέον). Κανονικός σάκος ταξιδίου!

Μετά από αυτήν την τσάντα και εφόσον το παιδί έχει μεγαλώσει λίγο, λες εσύ σαν γυναίκα να πάρεις μια τσάντα της προκοπής και να μην κυκλοφορείς με τον εκδρομικό σάκο. Λάθος σκέψη μαμά! Γιατί πάλι η τσάντα που θα πρέπει να διαλέξεις πρέπει να είναι μεγάλου "διαμετρήματος". Τα μωρομάντηλα, οι πάνες, τα παιχνιδάκια και ένα μπουκαλάκι νερό είναι μόνιμο αξεσουάρ της και από εκεί και πέρα ότι μπορεί να βάλει η φαντασία του παιδιού σας. Και βέβαια μόνιμοι κάτοικοι της τσάντας τα ψίχουλα, τα μισοφαγωμένα, διάφορα χαρτάκια.

Και αναρωτιέμαι σαν γυναίκα πότε θα έρθει εκείνη η ώρα που θα αποκτήσω πάλι μια γυναικεία τσάντα;

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...